Wedstrijd

Bixiedag Geffen zondag 3 oktober 2021

 

 

 

 _____________________________________________________________________________________________________________

 

16 en 17 oktober 2021 – Basis-TREC Geffen

 

TREC is in Nederland nog niet zo bekend als tak van de paardensport. Het is wel een erg leuke en voor iedereen toegankelijke discipline. Vandaar dat we dit jaar een voor de derde keer een Basis -TREC wedstrijd gaan organiseren bij De Zilverhoef, onder de vlag van de NHAV.

 

TREC staat voor ‘Technique de Randonnée Equestre de Compétition’, ofwel buitenrijden in wedstrijdverband. De Basis-TREC wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen:

1. POR: een oriëntatierit met kaart van ongeveer 25 km;

2. MA: een gangenbeheersingsproef waarbij je 150 m lang zo traag mogelijk moet galopperen en zo snel mogelijk stappen, zonder te draven;

3. PTV: een obstakelparcours met allerlei soorten hindernissen die je ook tijdens een trektocht tegen kan komen, zoals laaghangende takken, poort, smalle doorgang, stilstaan en ook sprongetjes (max 60 cm).

 

De POR wordt zaterdag verreden, de MA zondagochtend en de PTV zondagmiddag. Het is natuurlijk het leukst om aan de hele wedstrijd mee te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om maar 1 dag te starten.

 

Belangrijk om te weten: je mag bij de PTV de obstakels die je niet ziet zitten, om wat voor reden dan ook, gewoon overslaan. Je krijgt hier dan geen punten voor, maar je wordt niet uitgebeld en doet nog gewoon mee voor de winst. Ook bij de POR kun je een stukje omlopen of afstappen als je ergens langs moet wat je niet goed durft. Aangezien de winnaar wordt bepaald op grond van POR, MA en PTV is het heel goed mogelijk om bovenaan te eindigen terwijl je niet alle obstakels hebt genomen.

 

Deze Basis-TREC is open voor iedereen die het leuk lijkt om hieraan mee te doen. Je hoeft geen lid te zijn van De Zilverhoef, de NHAV of de KNHS. De enige eis is dat je de POR samen rijden moet met iemand van boven de 18 als je zelf onder de 16 bent.

 

Lijkt het je leuk om mee te doen, schrijf je dan snel in! Hierbij een LINK naar het inschrijfformulier. Inschrijven is mogelijk tot en met 3 oktober a.s.

 

Heb je nog vragen, mail dan naar Joyce: de.sprinter@hotmail.com.

 

 

    

 

_____________________________________________________________________________________________________________

  

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.