Agenda

2 juni 2019 - Kennismaking Trec

 

Trec is in Nederland nog niet zo bekend als tak van de paardensport. Het is wel een erg leuke en voor iedereen toegankelijke discipline. Vandaar dat we dit jaar twee Trec evenementen gaan organiseren bij De Zilverhoef: een kennismaking met Trec op 2 juni en een tweedaagse Trec wedstrijd op 31 augustus en 1 september, onder de vlag van de NHAV.

 

Trec staat voor ‘Technique de Randonnée Equestre de Compétition’, ofwel buitenrijden in wedstrijdverband. Een Trec wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen:

1. POR: een oriëntatierit met kaart en kompas

2. MA: een gangenbeheersingsproef waarbij je zo traag mogelijk moet galopperen en zo snel mogelijk stappen, zonder te draven.

3. PTV: een obstakelparcours met allerlei soorten hindernissen die je ook tijdens een trektocht tegen kan komen.

 

Op 2 juni kun je deze discipline een keer uitproberen met je eigen paard of pony. We doen dat in sessies van anderhalf uur in groepjes van maximaal 6 personen. Uiteraard ben je ook welkom om zonder paard/pony een kijkje te komen nemen!

 

Tijdens de kennismaking krijg je informatie over de verschillende onderdelen van een Trec wedstrijd. Je mag de gangenbeheersingsproef een keer uitproberen en het is mogelijk om voor of na de kennismaking een korte oriëntatierit te rijden op dezelfde manier als op een Trec wedstrijd. Dat kan alleen of in een groepje.

 

De nadruk ligt echter op de PTV: je gaat eerst verschillende obstakels uit de PTV oefenen onder begeleiding. Denk hierbij bv aan sprongetjes en een smalle doorgang, maar ook aan laaghangende takken, een poort open maken en een labyrint. Daarna rijd je het hele PTV parcours achter elkaar. Voor de beste combinatie in iedere groep is er een prijsje.

 

De kosten bedragen € 12.50,- per persoon, inclusief 1 consumptie.

 

We starten om 10.00 uur en de laatste groep is om 16.30 uur klaar. Als je ook de oriëntatierit wil rijden, moet je daar nog klein uurtje extra voor rekenen.

 

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken met Trec, of heb je nog vragen, reageer dan per mail naar Joyce: de.sprinter@hotmail.com.

 

 


 

 

 

Dressuurwedstrijd paarden: Dinsdag avond 21 mei, klasse BB tot en met L2! 

Inschrijven kan vanaf 1 april tot en met 15 mei. Vol is vol!

 

Download hier het vraagprogramma

 

 


Dressuurwedstrijd paarden: Dinsdag avond 18 juni, klasse BB tot en met L2! 

Inschrijven kan vanaf 1 mei tot en met 11 juni. Vol is vol!

 

Download hier het vraagprogramma

 

 


 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.